Kia Owners Club Forum banner

Problemy z radiem

2 reading
159 views 1 reply 2 participants last post by  mr.macspot  
#1 ·
Cześć wszystkim, jestem nowym członkiem klubu. Kupiłem zeszłego roku Kię Cee'd kombi z 2014 roku (miała tylko 36 000 mil na liczniku) i początkowo wszystko działało dobrze. Ale tylna kamera cofania zepsuła się na początku tego roku, a teraz mam duże problemy z sygnałem radiowym. Początkowo było dobrze w moim domu i poza nim, ale teraz odbieram sygnał tylko wtedy, gdy jestem w pobliżu dużego miasta, około 8 mil od miejsca, w którym mieszkam. Próbowałem wymienić przykręcaną antenę dachową, ale to nie przyniosło żadnego efektu. Zadzwoniłem do 2 elektryków samochodowych, którzy tylko mlaskali i powiedzieli, że nie mogą zaoferować żadnej pomocy. Doprowadza mnie to do szału, słysząc tylko trzaski, chcę słuchać radia! Mogę żyć bez tylnej kamery, jeśli to konieczne, ale nie lubię, gdy rzeczy nie działają. Czy są jakieś pomysły, czy prawdziwy warsztat Kia mógłby to naprawić i za jaką cenę (czy też nie śmiem pytać!) Nawiasem mówiąc, mam ustawienie Region na auto. Samochód był objęty 6-miesięczną gwarancją, która niestety wygasła, zanim pojawił się problem. :(

#2 ·
Witamy na forum. Zakładając, że reszta systemu medialnego działa poprawnie, sugerowałbym, że jest to problem z anteną/okablowaniem lub że radio w systemie medialnym ulega awarii. Lepiej byłoby znaleźć lokalnego specjalistę od naprawy systemów medialnych samochodów, aby zdiagnozować problem.