Kia Owners Club Forum banner
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
86 Posts
So, very unhappy right now. Went for like 700km trip yesterday and my Sorento didn't behave like expected :-(

Driving in AUTO mode witch smart cruise control set to 130km/h I suddenly seen the speed is dropping down to 110km/h without apparent reason. No reaction at all when I pressed gas pedal. I spotted the car is locked in EV mode, battery almost drained (was on 2% only - never seen anything below 10% till this moment). I tried to manually change the mode to HEV, no reaction on pressing the button, just warning message about overheated electric system. After few more attempts I switched it to HEV. There was many unpleasant shakes with engine and car and battery started to charge only after I changed to sport mode. Had a stop on gas station to try the IT way - switch it off and on again. Helped from point of battery recharging behavior, but the ride wasn't smooth anymore. When I came from highway to city, it felt like transmission issues, awful behavior when slowing down (first like i'm not breaking at all then sudden kicks from breaks and engine) and issues with acceleration too (like if there is neutral put in during shifting - revs go suddenly too high and then full power kick's with whole car). I believed that my transmission is dead. But today after charging battery and driving in EV mode only all was smooth.... just after third start the message in subject was displayed and since then engine light is on on the dashboard. Waiting for appointment in my dealership right now.... Did somebody of you experienced such behavior? ....5000km driven only
I agree with Greyhound. I have owned the Sorento PHEV for 12 months and never seen this issue. Seems to be a component failure of some sort.
 
1 - 1 of 1 Posts
Top