Kia Owners Club Forum banner

Pytanie dotyczące blokowania samochodu i uruchamiania trybu serwisowego w celu pobrania aktualizacji

417 views 8 replies 4 participants last post by  Trilogy  
#1 ·
Przepraszam za długi temat.

Rozumiem, że można pozostawić samochód w trybie serwisowym i pobrać najnowszą aktualizację.

Jeśli zamknę samochód od wewnątrz i zamknę okna, czy mogę odblokować samochód moim cyfrowym kluczem? Czy też musiałbym użyć klucza ręcznego?

Pomyślałem, że sprawdzę, zanim spróbuję. Wielkie dzięki.

#2 ·
Przesuwając w dół na ekranie, zobaczysz opcję trybu serwisowego.
Pierwszą rzeczą, którą zrobiłem, było wyłączenie klimatyzacji, wyłączenie radia, jeśli jest włączone, wybranie trybu serwisowego, przyciemnienie ekranu, a na końcu wyłączenie ekranu.
Zablokuj samochód za pomocą aplikacji KIA.
Tak zrobiłem i działa dobrze. Samochód będzie zablokowany, ale lusterka są wysunięte??
Mój pobiera dane od kilku dni, ale może to być sygnał Vodafone w mojej okolicy.
Dodatkowo moja aplikacja ciągle się wylogowuje.

• Like
Reactions: G4UOL
#3 ·
Jeśli przesuniesz palcem w dół na ekranie, zobaczysz opcję trybu serwisowego. Pierwszą rzeczą, którą zrobiłem, było wyłączenie klimatyzacji, wyłączenie radia, jeśli jest włączone, wybranie trybu serwisowego, przyciemnienie ekranu, a na końcu wyłączenie ekranu. Zablokuj samochód za pomocą aplikacji KIA. Tak zrobiłem i działa dobrze. Samochód będzie zablokowany, ale lusterka są wysunięte?? Mój pobiera dane od kilku dni, ale może to być sygnał Vodafone w mojej okolicy. Dodatkowo moja aplikacja ciągle się wylogowuje,
Dzięki. To interesujące. Spróbuję, jeśli po kilku tygodniach mój nie zakończy pobierania.

#6 ·
Cóż, to było epickie, pobieranie w końcu się zakończyło.
Zostawiłem go w trybie narzędziowym od 9:30 i zakończyłem o 15:30 (mógł się skończyć wcześniej, ale nie sprawdzałem).
Przez chwilę w aplikacji pojawiły się przyciski Rozpocznij pojazd Zatrzymaj pojazd, a potem zniknęły kilka sekund później. Czy ktoś jeszcze to widział, czy tylko mi się wydawało?

• Like
Reactions: G4UOL