Kia Owners Club Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
just renewed handbrake cables and now the light is staying on and the buzzer sounding yet handbrake working great,, any ideas please
 

·
Registered
Joined
·
536 Posts
sensors not been reatached to the handbrake mechanism. Either that of the sensors are dirty with road dirt over time and when the cable was changed its clogged in the openpositionat a guess. Edited by: RichieD76
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #5 ·
cheers but have looked there and all there is is the switch which is only a contact switch which seems to be working,do you know if theres anything inside the rear hub
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
When I release the foot brake/handbrake, the light and sound doesn't disappear, yet the foot brake works fine. The noise has been driving me nuts too.

Does your footbrake release all the way? I have found that mine doesn't travel the whole way therefore even if its released the cable, it's not enough for the light and sound to stop. To resolve this, I think I need the cable tightened up or replace the gas strut that works the pedal. The temp fix I have found is to have my foot under the pedal and gently lift it up as I pull on the foot brake lever. It will then travel the full way and the lights & sound goes off.

Btw I have a '56 plate Kia Sedona GS 2.9L CRDi. Hope this helps.
Edited by: AthenaSue
 

·
Registered
Joined
·
702 Posts
Fishcakes said:
Yours must be mk3 model is it? My hand brake is between seats, its a 53 plate. What are these sensors in rear drums???
Hi
I've just sent you an email regarding this. Where abouts in Barnsley do you live ?
 
1 - 10 of 10 Posts
Top